Je hebt gekocht enkele mooie leren lingerie, dus nu hoe u de zorg voor het? Leer, wordt de huid, dient te beschikken over goede zorg net als uw eigen huid doet. Door een aantal eenvoudige stappen, moet je lederen lingerie nog vele jaren te komen.

De eerste stap in de zorg voor uw leren lingerie is een juiste verwerking en opslag. Bewaar leer in een temperatuur stabiele omgeving, niet te warm of koud, omdat dit invloed op de levensduur van de leer van het drogen van de olie in de huid. Vermijd blootstelling van uw lederen kleding aan hoge hitte of direct zonlicht gedurende lange perioden van tijd voor de zojuist genoemde redenen. Ook niet bewaren uw lederen lingerie in een hoge luchtvochtigheid, vochtige gebieden of plastic zakken, zoals de opbouw van vocht kan meeldauw (schimmel) te vormen, die moeilijk schoon te maken. Ofwel hang lederen kledingstukken op houten of gewatteerde hangers of zorgvuldig vouw ze plooien en rimpels te voorkomen. Parfum of deodorant moeten worden toegepast en laten drogen voordat je op je lederen lingerie aan alcohol en andere chemische stoffen contact met de leer te minimaliseren en om te helpen voorkomen vlekken. Zweet of een parfum en / of deodorant zou moeten worden geveegd, zo spoedig mogelijk met een vochtige spons, dan is de leer moet worden toegestaan op natuurlijke wijze drogen.

Tenzij uw lederen lingerie ernstige vlekken krijgt, noodzakelijk professionele schoonmaak, dan kunt u schoon uw lederen kleding zelf. Een uitstekende schoner is "Murphy's Oil Soap", dat werkt heerlijk en is zacht voor leder, als gevolg van dien ph evenwichtig. Voor het reinigen van het werk van een schuim van de Murphy's met een vochtige spons en wrijf voorzichtig in de leer, besteden meer aandacht aan zwaarder vervuilde gebieden. Spoel vervolgens de spons goed en veeg het leer schoon met de vochtige spons. Wellicht moet u het proces herhalen in gebieden die meer bevuild.

Probeer niet om de leer te nat, want dat kan ervoor zorgen dat krimpen als het droogt. Een ding kan het u opvallen tijdens het reinigen is ongeveer opheffing van de kleurstof - dit is normaal en is gewoon teveel kleurstof. Het moet niet van invloed op de kleur van het kledingstuk. Laat het leer aan de lucht drogen grondig, weg van warmte of zonlicht voor ongeveer 24 uur. Na die tijd kan het leer voelt een beetje stijf en vereist een lichte bekleding van leder conditioner. Een van de beste leer conditioners is "Passier Lederbalsam". Het is gemakkelijk om toe te passen (een vinger werkt het beste!) En is speciaal ontwikkeld voor fijne lederwaren - het zal ook niet rotten het stiksel.

Gebruik nooit neatsfoot, nertsen of andere soortgelijke olie als ze het leer make-over-vette en zwak, uitnodigend meeldauw te stellen inch Breng een dunne laag van de Lederbalsam aan de leer en laat het zitten voor enkele uren de absorptie van het toestaan conditioner. Veeg overtollige met een schone, droge, zachte doek en je bent klaar. Het beste zou zijn om de leer te gaan zitten tot de volgende dag vóór gebruik om te controleren of alle conditioner heeft geweekt in en het leer is "droog".

Voor het reinigen van lederen lingerie die stof verwerkt in het ontwerp kunt u het reinigen van de kleding door voorzichtig met de hand wassen in koud water met behulp van "Pepede". "Pepede" is speciaal ontwikkeld voor dit doel en is ontworpen om niet alleen het reinigen van de stof en leder, maar ook niet strippen het leer van haar essentiële oliën. Na voorzichtig spoelen, lag de natte kleding op een schone, droge badstof handdoek, rol het op, druk vervolgens op om het water uit persen van het leren lingerie kledingstuk. Probeer nooit het water uit wringen van het leer! U zult waarschijnlijk moeten verschillende handdoeken aan te dringen op zo veel van het vocht uit het leer mogelijk. Aangezien u het leer geweekt hebt gekregen, zal het leer hebben de neiging te krimpen als het droogt. De beste manier om dit te voorkomen is om het kledingstuk te dragen als het droogt (je niet hoeft te zetten, terwijl het nog helemaal nat, net terwijl het nog vochtig is). Na het drogen als het leder voelt stijf, volg de instructies eerder aan de toestand van de leer. Gebruik nooit een wasmachine en droger te reinigen leer. Ook moeten leer niet droog worden gereinigd-als de chemische stoffen die ervoor zorgen dat het leer uitdrogen en barsten.

Deze zorg instructies gelden voor alle boven graan (glad oppervlak) lederwaren. Suede zou worden behandeld en opgeslagen op dezelfde manier, maar niet gereinigd en geconditioneerd. Suede reiniging vereist andere methoden die niet in dit artikel. Lakleder wordt verzorgd op dezelfde wijze als boven graan leer, maar niet vereist conditionering als gevolg van de lak die gebruikt wordt om het te verzegelen en geef het de glanzende look.